Responsive Ad Slot

Welcome

Το wrestling επέστρεψε

Δευτέρα, 27 Μαΐου 2019

/ από Νίκος Γκιώνης
Photo Credit: Ryan Loco
Το AEW πραγματοποίησε το πρώτο του επίσημο show, το Double Or Nothing, και πλέον μπορούμε να πούμε με απόλυτη βεβαιότητα πως το wrestling έχει επιστρέψει για τα καλά.

Από την ημέρα της ανακοίνωσης της δημιουργίας του, το All Elite Wrestling είχε φροντίσει να προκαλέσει αρκετό θόρυβο γύρω από το όνομά του και να ανεβάσει πολύ υψηλά τις προσδοκίες. Αυτό που απέμενε ήταν να αποδείξει στην πράξη ότι δεν πρόκειται περί φούσκας και με το Double Or Nothing το κατάφερε.

Δε χρειάζονται πολλά για να κάνεις ένα wrestling show ενδιαφέρον. Το μόνο που θες είναι ωραίο in ring θέαμα, σοβαρή παραγωγή, την αίσθηση του να έχουν νόημα όσα διαδραματίζονται και, κυρίως, ανθρώπους που να έχουν εμπειρία και σχέση με τον χώρο. Το AEW δείχνει να βρίσκεται σε καλό δρόμο.

Πέρα από το εξαιρετικό θέαμα, αυτό που με κέρδισε στο Double Or Nothing ήταν η αίσθηση πως τα πάντα είχαν νόημα. Από τον πιο ασήμαντο αγώνα μέχρι το main event, το AEW φρόντισε να μη γίνει τίποτα στην τύχη.

Από το πρώτο show κατάφερε να χτίσει σενάρια και χαρακτήρες. Ήδη έχουμε δύο κόντρες που θα κόψουν την ανάσα, αυτή του Chris Jericho με τον Adam Page και φυσικά του Kenny Omega με τον Jon Moxley.

O ερχομός του Moxley αποτέλεσε βαρύνουσας σημασίας νίκη για το AEW και μεγάλη ήττα για το WWE. To AEW δεν θα εξολοθρεύσει με τον Moxley το WWE αλλά είναι μεγάλο πλήγμα στο γόητρο του WWE με την τεράστια ιστορία να χάνει έναν από τους μεγαλύτερους αστέρες του για ένα νεοσύστατο promotion.


Photo Credit: Ryan Loco
Το πάντρεμα του παρόντος με το παρελθόν έγινε με εξαιρετικό τρόπο. Από τη μία, είδαμε αστέρες του παρελθόντος να ανταποκρίνονται εξαιρετικά στον ρόλο τους. Ο Dustin Rhodes άφησε τους πάντες με το στόμα ανοιχτό, ειδικά αν αναλογιστούμε ότι είναι 50 ετών. Ο Bret Hart αποτέλεσε ευχάριστη έκπληξη, ενώ για τον Chris Jericho δε χρειάζεται καμία ανάλυση, γιατί πολύ απλά είναι ο Chris Jericho.

Από την άλλη, οι αστέρες του παρόντος, αλλά και του μέλλοντος, έλαμψαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Για τον Moxley τα είπαμε αλλά δεν θα πρέπει να ξεχάσουμε τον Kenny Omega που πάλεψε με σπασμένη μύτη, τους Young Bucks και τους Lucha Bros που έδωσαν έναν από τους καλύτερους tag team αγώνες της χρονιάς, τον Cody που κάθε μέρα αποδεικνύει ότι υπάρχει επιτυχία και εκτός WWE και τον Adam Page, ο οποίος αναμένεται να αποτελέσει ένα από τα μεγαλύτερα αστέρια στο μέλλον για το AEW.

Ιδιαίτερη αναφορά θα ήθελα να κάνω στον παλαιστή που με εντυπωσίασε περισσότερο απ' όλους, τον MJF. Ο λόγος που τον ξεχωρίζω είναι επειδή είναι πιο άγνωστος σε σχέση με τους προαναφερθέντες αλλά κατάφερε να λάμψει χωρίς καν να έχει αγώνα στο PPV. Αφού έκανε το κομμάτι του στο Casino Battle Royale, με την ανάμειξή του στο segment της παρουσίασης της νέας ζώνης έδειξε ότι στο πρόσωπό του το AEW έχει έναν heel από τον οποίο μπορεί να κερδίσει πάρα πολλά.Η επιτυχία του event αντικατοπτρίστηκε στις αντιδράσεις του κοινού, το οποίο επί 5 ώρες ήταν πλήρως απασχολημένο με το θέαμα και δεν έχασε το ενδιαφέρον του. Το αντίθετο, δηλαδή, από αυτό που συνηθίζουμε στην mainstream wrestling σκηνή, με εξαίρεση το NXT.

Λάθη στην παραγωγή υπήρξαν, κάτι φυσικό για πρώτο event μιας εταιρείας. Δε νομίζω να περίμενε κανείς παραγωγή επιπέδου WWE. Τα λάθη, όμως, αυτά ήταν εξαιρετικά ασήμαντα για να χαλάσουν την αισθητική του show και σίγουρα θα εξαλειφθούν στο μέλλον όταν θα υπάρχουν περισσότεροι πόροι.

Το μόνο αρνητικό που έχω να τονίσω είναι οι έμμεσες αναφορές στο WWE, με την ομιλία της Elite στο τέλος του Buy In και με την καταστροφή του θρόνου από τον Cody κατά την είσοδό του. Δεν μου αρέσει να βλέπω promotions να ασχολούνται με τα πεπραγμένα του αντιπάλου τους. Καλός ο ανταγωνισμός, αλλά θα ήταν προτιμότερο να παραμένει εκτός των τηλεοπτικών δεκτών μας.Εν κατακλείδι, το AEW όχι απλά δικαίωσε, αλλά ξεπέρασε τις προσδοκίες με το Double Or Nothing. Όλοι οι wrestling fans που είμαστε απογοητευμένοι με το WWE έχουμε πλέον μια εναλλακτική επιλογή στην mainstream σκηνή. Τώρα είναι η ευκαιρία για το WWE να βελτιώσει το θέαμά του με την ύπαρξη ενός σοβαρού ανταγωνιστή. Οι μόνοι κερδισμένοι θα είναι το wrestling και το κοινό του.
Νεότερη ανάρτηση
Σχετικά με τον συντάκτη

Ένας εκ των ιδρυτών του Rings οf Pain. Σπουδάζει ιστορία και αρχαιολογία στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Βαριέται εύκολα αλλά αν του δώσεις φαγητό, μέταλ, μπάσκετ και wrestling μπορείς να τον κρατήσεις ευτυχισμένο για πάντα. Ακολούθησέ τον στο Facebook, Instagram και Twitter

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Don't Miss
© 2011-2019 Trademarks belong to their respective owners. All rights reserved.
made with by ringsofpain team