Responsive Ad Slot

Welcome

Πόσο βαθιά είναι ο πάτος;

Σάββατο, 11 Μαΐου 2019

/ από Νίκος Γκιώνης
Photo Credit: WWE
Τα νούμερα κατηφορίζουν δίχως τελειωμό. Τα κανάλια πιέζουν. Το κοινό εκφράζει έντονα τη δυσαρέσκειά του. Το AEW παραμονεύει. Ο Νίκος Γκιώνης γράφει για την άσχημη κατάσταση στην οποία βρίσκεται το WWE και κραυγάζει για ανανέωση.

Πρόσφατα, το WWE ήρθε σε συμφωνία με το Fox για την προβολή του Smackdown έναντι ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων. Μια τέτοια συμφωνία θα έλεγε κανείς πως συνεπάγεται ένα πολύ ωραίο και ενδιαφέρον πρόγραμμα και γι' αυτό αποφάσισε να το κυνηγήσει το Fox. Αμ δε. Το προϊόν μόνο ωραίο και ενδιαφέρον δεν είναι και αυτό αντανακλάται στα νούμερα.

Το RAW και το Smackdown μοιάζουν σα να προσπαθούν να κάνουν όσο πιο χαμηλότερα νούμερα γίνεται. Το Smackdown μετά βίας φτάνει τους 2 εκατομμύρια τηλεθεατές, την ώρα που το Fox έχεις ως απαίτηση τα 3 εκατομμύρια. Το RAW, από την άλλη, καταφέρνει, χωρίς να έχει να ανταγωνιστεί το NFL αυτή την περίοδο, να σημειώνει ιστορικά χαμηλά νούμερα, με αποτέλεσμα το USA Network να φωνάζει.


Photo Credit: WWE

Θα πει κανείς ότι τα ratings δεν έχουν πια την ίδια σημασία με το παρελθόν και θα έχει δίκιο. Δεν σημαίνει, όμως, ότι είναι και ασήμαντα. Ως ένα βαθμό είναι λογική η πτώση, καθώς υπάρχει μια γενικότερη μείωση στον αριθμό των ανθρώπων που παρακολουθούν τηλεόραση. Στην περίπτωση του WWE, όμως, ο λόγος είναι το τηλεοπτικό προϊόν.

Όπως μια σειρά χρειάζεται ενδιαφέροντα σενάρια και χαρακτήρες για να κρατήσει το κοινό της, έτσι πρέπει να κάνει και το WWE. Μην ξεχνάμε ότι πρόκειται πρώτα για show και μετά για άθλημα.

Αυτό που προσφέρει το WWE στο κοινό του, όμως, δεν μπορεί να σε κρατήσει από πουθενά. Η έμπνευση μοιάζει να είναι ξεχασμένη στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Οι αντιπαλότητες έχουν μια πολύ βασική δομή, η οποία επαναλαμβάνεται συνεχώς με εναλλαγή προσώπων. Δεν υπάρχει καμία συνοχή στα σενάρια. Κάθε γεγονός φαίνεται να ακυρώνει το γεγονός του προηγούμενου επεισοδίου.

Πιο πρόσφατο παράδειγμα είναι το Wild Card Rule. Μόλις λίγες εβδομάδες μετά το Superstar Shake-Up, το WWE αποφάσισε να αφήνει superstars του RAW να εμφανίζονται στο Smackdown κι αντίστροφα, ισχυριζόμενο ότι τα show θα γίνουν πιο απρόβλεπτα. Κάποιοι θεώρησαν, δηλαδή, ότι σε μια εποχή που το ρόστερ είναι τεράστιο και δεν χωράει καν σε ένα τρίωρο και ένα δίωρο show, η εμφάνιση ορισμένων superstars και στα δύο είναι καλή ιδέα.

Αμφιβάλλω αν θα βελτιωθούν τα ratings από αυτή την κίνηση, η οποία μοιάζει να είναι μια κίνηση απελπισίας. Τα νούμερα θα βελτιωθούν μόνο παράγοντας ένα προϊόν το οποίο έχει μέσα πλοκή, ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ και cliffhangers, τα οποία θα σε κάνουν να συντονιστείς στο επόμενο επεισόδιο για να μάθεις τη συνέχεια.

Βέβαια, όταν έχεις καμιά τριανταριά σεναριογράφους που δεν έχουν καμία σχέση με το wrestling τι να περιμένεις; Και ακόμα χειρότερα, όταν έχεις μία μορφή να επιβάλλει τη θέλησή του παντού, να κάνει τα σενάρια άνω κάτω, να αποφασίζει για το τελείωμα ενός show κατά τη διάρκειά του και να αλλάζει τους σεναριογράφους σαν τα πουκάμισα, πώς να είναι διαφορετική η κατάσταση;


Photo Credit: WWE
Ναι, ο Vince McMahon αποτελεί τη σημαντικότερη προσωπικότητα στην ιστορία του wrestling. Είναι ο άνθρωπος που άλλαξε τον χάρτη και γιγάντωσε το WWE παγκοσμίως. Είναι, όμως, 73 ετών και αρνείται να συμβαδίσει με την εξέλιξη του χώρου. Είναι παγιδευμένος στον εγωισμό του και φαίνεται να προτιμά να ικανοποιεί τις δικές του φιλοδοξίες έναντι του κοινού του.

Έχει φτάσει ο καιρός που ο Vince πρέπει να παραδώσει σιγά σιγά την σκυτάλη στον Triple H και την Stephanie McMahon. Ο Triple H έχει αποδείξει ότι μπορεί να στήσει ένα εξαιρετικό show που μπορεί να συμβαδίσει με την εποχή του. Το NXT αποτελεί το καλύτερο wrestling show στον κόσμο και ακόμα και το 205 Live ανέβηκε επίπεδο όταν πέρασε από τα χέρια του Vince σε αυτά του Hunter.


Photo Credit: WWE
H κατάσταση θα μπορούσε να σωθεί σε ένα βαθμό αν τουλάχιστον παρακολουθούσαμε ωραίους αγώνες, ακόμα και με την απουσία πρωτοτύπων σεναρίων. Ούτε αυτό όμως γίνεται, αφού οι περιορισμοί που επιβάλλει το WWE στη δομή των αγώνων έχουν σαν αποτέλεσμα να μην μπορεί να εκμεταλλευτεί το καλύτερο ρόστερ που είχε ποτέ του.

Έχουμε δει αμέτρητες κόντρες να πηγαίνουν στα σκουπίδια λόγω του κατεστημένου που επικρατεί. Η μεγαλύτερη χαμένη ευκαιρία στο πρόσφατο παρελθόν ήταν το Styles vs Nakamura. Έχουμε δει μοναδικούς χαρακτήρες σαν τον Bray Wyatt να καταστρέφονται και να χρειάζεται υπερπροσπάθεια για να αναστηθούν.Όταν το WWE βρέθηκε σε αντίστοιχη κατάσταση στο παρελθόν, βρέθηκε το WCW να ταρακουνήσει τα νερά και το WWE αντέδρασε, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει η κορυφαία εποχή του wrestling. Στη θέση του WCW μοιάζει να βρίσκεται το AEW, το οποίο έχει μπει πολύ δυνατά στο παιχνίδι, χωρίς καν να έχει πραγματοποιήσει το πρώτο του show. Θα έχει αυτή τη φορά ο Vince το όραμα να καινοτομήσει για να κατατροπώσει τον ανταγωνισμό ή θα κατατροπωθεί ο ίδιος; Η ιστορία θα δείξει.
Νεότερη ανάρτηση
Σχετικά με τον συντάκτη

Ένας εκ των ιδρυτών του Rings οf Pain. Σπουδάζει ιστορία και αρχαιολογία στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Βαριέται εύκολα αλλά αν του δώσεις φαγητό, μέταλ, μπάσκετ και wrestling μπορείς να τον κρατήσεις ευτυχισμένο για πάντα. Ακολούθησέ τον στο Facebook, Instagram και Twitter

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Don't Miss
© 2011-2019 Trademarks belong to their respective owners. All rights reserved.
made with by ringsofpain team